Den Store Danske er nu større (på brugere) end Børsen

By | 05/11/2009
Den lille arbejder på at vinde over den store...

Den lille arbejder på at vinde over den store...

Denstoredanske.dk er nu større (på brugere) end borsen.dk – Nr. 28 på toplisten! Det er sgu godt klaret, tillykke med det til DSD.

Se FDIM (Tak for tippet til Claus Engell). FDIM har desuden en artikel om emnet Brugerne tager godt imod Den Store Danske.

Gad vide hvordan man trækker lignende tal for den danske version af Wikipedia?

UPDATE
Man kan trække tal via compete.com, der kan tage subsites. Rundt regnet har da.wikipedia 10 gange så mange besøg som DSD. DSD har nogenlunde det samme antal besøgende som SNL – og store norske leksikon er luknings truet.

Wikipedia vs. Den store danske

Klik på billedet for at se i stor størrelse.

Andre gode kilder til Wikipedia statistik – (med tak for tippet til  Lars Aronsson)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_languages_by_number_of_native_speakers

http://meta.wikimedia.org/wiki/List_of_Wikipedias

http://stats.wikimedia.org/EN/TablesWikipediaDA.htm

http://korturl.dk/fb5


Hvis emnet har din interesse kan jeg anbefale følgende artikler fra politikken (Tak for tippet til Søren Storm Hansen).

15 thoughts on “Den Store Danske er nu større (på brugere) end Børsen

 1. Pingback: Mads Gorm Larsen

 2. Sir48 (Thyge)

  ifølge statistikken for Wikipedia (http://wikistics.falsikon.de/latest/) var dansk Wikipedia i august 2009 nr. 26 blandt Wikipedias sprogversioner med 489.779 brugere og 595.261 sidevisninger/dag, dvs. 18.453.091 for hele måneden.

  Reply
 3. Mads Gorm Larsen

  Hej Thyge (Sir48)

  Mange tak for de gode links, dejligt med nogen facts. Særligt linket til wikistics det vil jeg grave mig lidt ned i. Men det danner vel ikke mening I Alexa at sammenligne den engelsksprogende / internationale version af Wikipedia med den danske Den Store Danske. Eller er der noget jeg misforstår?

  Nu har jeg aldrig kigget i Wikistics før, og det er jo ikke lige en overskuelig side. Hvis jeg har misforstået noget så må du endelig korrigerer mig.

  Men hvis jeg går ind på den side du henviser til så står der “bots/crawlers, reloads etc. are included;”. Dvs. der er ikke menneske besøg der bliver talt. Hvis jeg kigger på tallene for kun mennesker og sammenligner Danmark med Norge så ser tallene sådan her ud.

  http://wikistics.falsikon.de/latest/cleaned.htm

  # no.wikipedia: up to ±465,532 human hits per day

  # dk.wikipedia: up to ±217 human hits per day

  Eller tager jeg fejl?

  Reply
 4. Wikibruger

  Du tager fejl – enten i god eller ond tro. Som bekendt hedder URL’en da.wikipedia, ikke dk.wikipedia (dk. er en omdirigering). Resultatet er “up to ±333,694 human hits per day”. Har du aktier i Gyldendal, siden du igen og igen spår, at dansk Wikipedia går sin sikre undergang i møde, selvom kendsgerningerne siger noget andet?

  Reply
 5. Mads Gorm Larsen

  Tak for korrektion.

  Så hvis vi lige samler sammen.

  Da.wikipedia er ikke nr. 7 i Danmark – det er international wikipedia der er nr. 7.

  Der er 333,694 menneskelige besøg om dagen på da.wikipedia?

  Så mangler vi blot antal brugere, kan man skelne mellem danskere som er medlem af international wikipedia og danskere som er medlem af da.wikipedia? Sir48 skriver 489.779 brugere, men det er så vidt jeg forstår det 489,779 besøg på en måned.

  Så vil jeg da lige slå fast, jeg mener at da.wikipedia er en succes, og mener at den vil fortsætte med at være en succes. Dermed ikke sagt at der ikke er plads til DSD, og heller ikke dermed sagt at der ikke er plads til forbedringer på da.wikipedia.

  Reply
 6. Mads Gorm Larsen

  Sammenligningen siger nok ikke så meget, og det virker for mig noget uigennemskueligt at tage tal fra både FDIM og wikistics. Men så vidt jeg kan læse mig frem til kunne en sammenligning se sådan her ud.

  Udgivelse Brugere Besøg
  denstoredanske.dk 354.071 782.749
  da.wikipedia.org 333.694 595.261

  Men jeg jeg kan tage fejl, og hører meget gerne fra nogen der mener der findes et bedre sammenlignings grundlag.

  Reply
 7. Sir48

  Man kommer ganske rigtigt let til at sammenligne æbler med pærer. Men dit resume ser ret forkert ud, for når der ses på antal sidevisninger, har den store danske ifølge FDIM 1,7 mill. sidevisninger pr. måned, mens dansk Wikipedia som nævnt har over 18 millioner (7 pr. sekund i gns.)

  Reply
 8. Mads Gorm Larsen

  Hej Sir48

  Ja, jeg tror du har helt ret man kommer nemt til at sammenligne æbler med pærer. Jo, mere man dykker ned i tallene, og mindre overskueligt bliver det nærmest hvad de dækker over. Når du siger at mit resüme ser forkert ud, så må du gerne uddybe det lidt. Hvad mener du er de rigtige tal for brugere og besøg?

  Når vi ser på sidevisninger så kunne der opstå en meget stor forskel f.eks. på basis af om man medregner sidevisninger i forbindelse med diskussionsider og editering – hvad man kunne kalde statistik for backend. Dette vil give et helt andet tal, end hvis man ser på sidevisninger for frontend.
  Men hvordan kommer du frem til tallet 18 millioner?

  Reply
 9. Sir48

  De 18 millioner kommer fra wikistics: 595.261 hits per day for dansk Wikipedia. Og nederst på http://wikistics.falsikon.de/latest/wikipedia/da/ : “this wiki had a page access rate of around 7 hits per second” hvilket er det samme.
  Men ellers vil jeg ikke bruge tid på at grave i tallene. Jeg svarede primært på dit oprindelige spørgsmål om, hvor der kunne findes tal for wikipedia.

  Reply
 10. Mads Gorm Larsen

  Hej Sir48

  Så du tager tallet 595.262 og ganger det selv med 31? Deraf fremkommer de 18 mill?

  Men de 595.262 fortæller os jo mere om hvor mange gange Google’s robot besøger da.wikipedia end noget som helst andet. Der står på siden “also requests of bots/crawlers, reloads/~edits etc. are included“. Det vil sige at vi tæller hvor “backend” med, det er så vidt jeg kan se ikke et tal som siger ret meget.

  De tal jeg angiver er måske nok ikke sådan at de kan sammenlignes direkte. Der er masser af mulighed for at vi sammenligner æbler med pærer, men jeg tror de giver et noget mere realistisk billede end at kigge på server hits.

  Udgivelse Brugere Besøg
  denstoredanske.dk 354.071 782.749
  da.wikipedia.org 333.694 595.261

  Under alle omstændigheder tak for tippet om wikistics, det giver da et indblik og teknisk mindede kan måske trække noget mere ud af tallene.

  Det bedste ville være om man kunne tage tal fra f.eks. Google trends. Men det kan man ikke med da.wikipedia.org

  Reply
 11. Sir48

  Jeg anser det til gengæld for umuligt, at forskellen på 18 millioner for Wikipedia og 1,7 millioner for Store Danske er forklaret ved Googles robot etc. Men enhver hæfter sig vel ved de tal, der passer en bedst.

  Reply
 12. Masz

  Prøver at forklare… DSD har ifølge FDIM 1,7 mio sidevisninger pr. måned. Dawiki har ifølge wikistics 595261 pr dag, dvs 18 mio pr. måned. :-) Og så skal man ikke glemme at denstoredanske også har botter og andre underlige ting, så Wikipedia står rent faktisk ok i forhold til DSD.

  Reply
 13. Mads Gorm Larsen

  Her er et bedre sammenlignings grundlag, klik på billedet for at se i stor størrelse. Rundt regnet har da.wikipedia 10 gange så mange besøg som DSD. DSD har nogenlunde det samme antal besøgende som SNL – og store norske leksikon er luknings truet.

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.