Win-win støtte til Haiti

By | 16/01/2010
Win win støtte til Haiti

Win win støtte til Haiti

Støt Haiti og scor kassen…

Matin Thorborg skriver sådan her på sin Facebook profil.

“Hjælp Haiti! Amino giver 1.000 kr. til Haiti for hvert nyt Plus medlem (pris 995 kr). Du får i tilgift papirudgaven af E-pusher 2.0 og Amino afholder alle omkostninger.”

Princippet er enkelt – som virksomhed forærer du noget væk, til gengæld får du positiv PR, og dit produkt markedsført.

Hvad er din holdning til det?

Alice skriver sådan her på sin Twitter profil – “syntes i øvrigt at det er dybt usmageligt at @thorborg udnytter krisesituation i Haiti til at promovere salget af Amino Plus medlemskaber”

Hvis det er en udbredt holdning som Alice har, ja så kan man jo godt forstå hvis Danisco, Danfoss, Grundfos, Maersk, Lego, Novo Nordisk og Lundbeck ikke gør noget tilsvarende. Men hvis nu verdens befolkning godt kan se pointen, så kunne man skabe www.winwincharity.org, og få nogen PR kroner ud og arbejde for for mennesker i nød.Måske kunne det være næste skridt for iværksætter Martin Thorborg?

Jeg bakker 100% op om Thorborgs win-win støtte.

Hvilke andre virksomheder i DK har en Win-win støtte til Haiti?

Update Win-win støtte

Magento Webshop – Få en professioenl webshop og støt ofrene i Haiti: http://is.gd/6A3Qr

9 thoughts on “Win-win støtte til Haiti

 1. Morten Saxnæs

  Hej Mads,

  Jeg vil ikke udtale mig om Thorborgs bevæggrunde til at starte dette initiativ, men jeg mener at det er vigtigt, at der er 100% gennemsigtighed, når det kommer til sådanne tiltag.

  Det virker umiddelbart som om, at Thorborg ikke har nogen direkte økonomisk indtjening via dette initiativ. Men hvad sker der, når disse nye medlemmer vælger at forlænge deres abonnement næste år? Går disse penge også til vejgørenhed, eller er ballet slut og ens betaling går til drift af Amino?

  Igen, jeg vil ikke skyde Thorborg noget ondt i skoene, men jeg er sikker på at han og andre der benytter dette til at få signups, har gjort sig tanker om hvor mange der vil fornye deres abonnement til næste år.

  Synes ikke at det er usmageligt, men der er brug for gennemsigtighed, så virksomheder ikke slår plat på katastrofer af denne slags.

  Reply
 2. Frank Hellerup Madsen

  Jeg er meget positiv overfor Thorborgs Haiti-initiativ på Amino.
  Pengene fra fornyelser af Plus-medlemskaber næste år bliver sikkert lagt i kassen på normale vilkår, men indtil da er det rent finansielt rent tilsæt.
  Foruden at der skal sendes nogle bøger afsted, ville en del af de 120 nye Plus-medlemmer formentlig have meldt sig ind alligevel. Dvs. der er en omkostning ved manglende medlemsindtægter.

  Som Morten skriver, er fuld gennemsigtig vigtig i den slags tilfælde – og i det her tilfælde var “kundeindflydelsen” så stor, at de tilmeldte Plus-brugere stemte om, hvilken organisation, der skulle have pengene.

  Reply
 3. Mads Gorm Larsen

  Hej Morten og Frank

  Problemet for de store virksomheder er måske netop frygten for at blive opfattet som nogen der slår plat på katastrofer, og det kan måske holde rigtig mange penge væk fra katastrofe områder. Så hvis man kunne skabe en godkendelses procedure, hvor røde kors f.eks. giver et grønt stempel til en win-win støtte før den ryger på http://www.winwincharity.org. Så kunne man måske få nogen rigtig store beløb i omløb fra nogen af de helt store virksomheder.

  Man kan læse lidt om den type af tanker her
  Online Charity Auctions: A Win-Win Business Strategy

  http://www.auctionbytes.com/cab/abu/y205/m11/abu0154/s05

  Reply
 4. Pingback: Twitter Trackbacks for Win-win støtte til Haiti [madsgormlarsen.dk] on Topsy.com

 5. Alice

  Tak for info om indlæg omhandlende mine holdninger – som mildest talt gav lidt modvind på twitter. Jeg er åbenbart både ikke-støttende, præmenstruel, idiot og socialist – det er vidst det man kalder en “pæn sober tone” fra CEO’er på twitter :)

  Til sagen – jeg syntes stadig det er en kende usmageligt. Som Morten skriver så stiller jeg specielt spørgsmål ved, om hvad der sker næste år? Forlænges abonnementet automatisk så de der har “glemt” det, kommer til at betale?
  Jeg er helt sikker på at Thorborg klart har bagtanker ved sagen – klart han vil tjene penge.
  Så vidt jeg er informeret er brugere på et websted penge værd – jo flere brugere, jo mere er siden værd. Sådan er det jo bare.

  Som Morten også skriver: Jeg savner gennemskuelighed… Jeg siger ikke at Thorborg snyder – slet ikke. Hans initiativ er da velkommen, men hvordan sikrer JEG mig at han ikke “lyver” når han siger “hurraa – 120 nye brugere, 120.000 kr til Haiti” – Hvordan VED jeg at der ikke er 140 eller 150 der har tilmeldt sig og Amino derfor stopper 20 eller 30.000 kr i lommen selv? Som sagt JEG stoler da på at Thorborg og Amino har rent mel i posen hele vejen igennem.

  Indsamlinger er velkomne – det skal bare være gennemskueligt imo.

  I øvrigt vil jeg gerne lige begrunde HVORFOR jeg blev mistroisk:
  En mand der VIRKELIG ønsker at støtte en katastrofe og går bare lidt op i sagen, poster ikke diverse beskeder på twitter hvor man kalder landet Tahiti i stedet for Haiti…

  Slut fra mig

  Reply
 6. Alice

  Hov – nu kunne jeg se at amino faktisk har listet op hvem der har støttet og vist overførslerne. Undskyld ovenstående :)

  Reply
 7. Mads Gorm Larsen

  @Alice Tak for kommentar, og uddybelse af dit synspunkt. Hvad er din holdning til støtte koncerter, sange skrevet for at støtte Haiti ofre. Er det usmageligt?

  Reply
 8. Anders

  Hej
  hvis de store virksomheder ønsker at hjælpe, skal de sikkeret være hjertelig velkommen til at donere penge til diverse katastrofer rundt om i verden, uden at behøve at fortælle pressen og andre om hvad de nu har støttet.
  Men de fleste vil jo Gerne have PR’en med.

  Mener at hr. Gates har givet rigtig mange penge væk uden at sige et kvæk om det.
  Han ville bare gerne hjælpe og mente ikke det var nødvendigt at nævne det.

  mht thorborg vil jeg da mene at det er okay og at det er ok gennemskueligt og klart.

  Mvh
  anders

  Reply
 9. Anders

  Hvis man skal se det med PR øjne vil jeg lige tilføje ( min egen mening ) at det er bedere PR at donorer penge væk uden at sige det til nogen.
  På et tidspunkt vil det komme frem af en 3. part, at den person/ det firma har givet penge væk i årevis uden at gøre det til et PR stunt, og så vil de rigtigt fremstå ærlige og korrekte firmaer og blive set meget positivt på.

  Min mening :)
  anders

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *