Pimp your Facebook page II FBML

By | 24/11/2010

Du kender dem formentlig, de her sider på facebook, hvor du skal klikke på “Synes godt om” førend du kommer til væggen. Når du så har klikket på synes godt om, så får du vist en ny side, med nogle oplysninger for fans, og typisk et link som peger over imod væggen for facebook siden. Hvis du kan lave en god gammel HTML side, eller hvis du bare holder tungen lige i munden så skal det nok lykkedes.

1. Installer static FBML på din facebook side.

2. Åben static FBML, og kopier følgende kode ind.


3. Test at det virker.
4. Nu går du tilbage til applikationen, og ændre adressen til de 2 billeder, sådan at koden linker til dine billeder. De to billeder skal være 520 x 500px.

Lad mig meget gerne hører hvordan det fungerer for dig, får du flere fans? Hvad er din holdning til løsningen, er det en god idé?
Hvis du har kendskab til en bedre og mere elegant løsning, så må du også meget gerne smide en kommentar og et par links. Endelig hvis du er FBML haj, kan man på nogen som helst måde lave en “Synes godt om” facebook siden, som befinder sig nede på selve siden?

Hvis du fik lyst til at lege mere med FBML – så tag et kig på Pimp your Facebook page del I. Ovenstående løsning er ikke ligefrem elegant kode, men det virker og er hurtigt at sætte op, så du kan jo begynde med at teste princippet. Chefkonsulent Bo Kristiansen på SDU gav mig det tip, at jeg burde teste denne type af funktionalitet, og det har været ret effektivt for denne lille ingeniør uddannelse side. Hvordan man gør det er alt sammen beskrevet her. Men der var et lille bitte problem ved den kode som Allfacebook beskriver – når man ikke er logget ind på facebook så fungerede deres løsning ikke. Problemet var kort sagt at hvis man går til facebook siden uden at være logget ind på facebook, så kunne man ikke se den billedet / siden, det lå langt nede på siden (det er selvfølgelig kun IE som giver problemer). Men gemt i kommentarene på siden, har Wayne løsningen, og det er med den løsning at jeg beskriver her.

Links

How To Create A Facebook Page Reveal Tab

4 thoughts on “Pimp your Facebook page II FBML

 1. Mads Gorm Larsen

  Hej “Kørekort”

  Jeg tror du skal prøve at tænke i annoncering på facebook – har du prøvet det? Du har sikkert en meget snæver målgrupper på 17-18 år som er rigtig interessant.

  Mads

  Reply
 2. Erik

  Hej..

  Tak for indlægget, men har et spørgsmål.
  har du nogen ide til hvis man gerne vil have en “share funktion” ind hvordan man gør dette?
  Altså folk skal share det føre de kan se indhold siden.

  mvh
  Erik

  Reply
 3. Mads Gorm Larsen Post author

  Hej Erik

  Tja, man kan sige ovenstående er mere “a trick of the light” – du kan faktisk godt se indholdet på siden uden at klikke “like” på siden. En facebook side er altid offentlig – men man kan muligvis godt lave en facebook applikation som kan tilmelde dig siden og samtidigt dele sidens indhold.

  Prøv at spørge på facebook siden for mingler eller komfo.

  Lad os hører hvad du finder ud af :)

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.