Do you speak marketese?

By | 26/05/2011

Der er intet som det gode eksempel, og dette eksempel er ikke fra nettet, men fra en ketchupflaske jeg så for første gang i dag – og her bliver varedeklaration til storytelling uden at forfalde til Salesy Marketese. Nyd den :)

Når varedeklarationen bliver til reklamen :

Do you speak Marketese?

Do you speak Marketese?

Helt tilbage i 1997 skrev Jakob Nielsen:

Users detested “marketese“; the promotional writing style with boastful subjective claims (“hottest ever”) that currently is prevalent on the Web. Web users are busy: they want to get the straight facts. Also, credibility suffers when users clearly see that the site exaggerates.

Som så ofte før har han selvfølgelig ret, og mange at de budskaber som Jakob Nielsen skrev om dengang, bringes nu videre af folk som f.eks. Tim Ash, der her opsummerer hvordan man undgår Salesy Marketese:

  • Do not use any adjectives.
  • Provide only objective information.
  • Focus on the needs of your audience.

Anbefalet læsning
Landing Page Optimization: The Definitive Guide to Testing and Tuning for Conversions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *