Fortsæt med smiskeriet – de gider godt at tale med dig og om dig på Facebook

By | 10/10/2011
Pretty please sugar on top give me a fucking like

Pretty please sugar on top give me a fucking like

Et ofte gentaget råd af f.eks. Dan Zarrella er at man skal benytte sig af den direkte opfordring – ”Please retweets” og på Facebook ”Klik like hvis du synes godt om”. Anders Colding kalder det at smiske for sine fans og kalder det uværdigt.

Jeg vil lige give et par eksempler på et par blog indlæg, hvor jeg personligt har smisket mig til at få læserne til at dele mit indlæg med deres netværk.

Det ene var et indlæg om ingeniører og arbejdsløshedsstatistik – det afsluttede jeg med følgende direkte opfordring:

”Hvis du vil hjælpe mig med at udrydde myter om ingeniører, så kan du hjælpe mig ved at dele denne artikel med dit netværk”

Dette indlæg fik 85 share på FB og 15 tweets.

Det andet var et indlæg om akademiker arbejdsløshed og uddannelse – det afsluttede jeg med følgende direkte opfordring:

”Hvis du vil hjælpe mig med at få et nyt uddannelsesparadigme på den politiske dagsorden, uden at emnet er besparelser og endnu en sænkning af SU’en, så kan du hjælpe mig ved at dele denne artikel med dit netværk”

Dette indlæg har nu 478 share på FB, og 66 tweets.

Nu ved jeg godt det er nogle usandsynligt sexede emner, men jeg tror ikke det var lykkedes for mig at få den mængde af shares uden at smiske – altså uden direkte at bede læserne om at dele mit indlæg med deres netværk. Jeg opfatter det ikke som uværdigt, jeg opfatter det sådan at jeg i øjenhøjde med læseren beder om hjælp til at sprede et budskab, og hvis de kan se en pointe i at dele budskabet så hjælper vi hinanden.

Hvis du gerne vil læse nogle super gode og konkrete råd om smiskeri, så kast dig over Dan Zarerella og kommentarene på Anders Coldings blogindlæg om at stoppe smiskeriet.

Anbefalet læsning

Lovgivning, må man opfordre til at Like og Dele ifølge forbrugerombudsmanden side 7 og side 11

Anders Colding Jørgensen internetpsykolog og social medie ekspert

The 20 Words and Phrases That Will Get You the Most ReTweets

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *