Google plus indtager nicher

By | 20/10/2011

I en video kalder Martin Thorborg G+ for en dødssejler, og det er han bestemt ikke ene om. Der er rigtig mange, særligt DK kommunikationsfolk, der bestemt ikke kan se lyset i G+. Hovedargumentet fra Thorborg er at Google burde have satset på at indtage en niche, og da de ikke formår at gøre dette så skal de ændre strategi. Men måske er det nettop lykkedes for G+ at indtage nicher, og dem finder man f.eks. inden for foto, teknik, naturvidenskab. Jeg har samlet nogle tal for nogle af dem jeg følger på G+. Prøv at se f.eks. at se robot nørden Laston Kirkland – 2700 der følger ham på G+, og han har aldrig brugt Twitter og bruger ikke facebook. Eller fysikeren Peter Vogel, han har ca. dobbelt så mange   som følger ham på G+ som på Twitter, og han benytter ikke facebook. Foto/tech dansker Jannik Lindquist , bruger ikke twitter, benytter kun fb som privatperson, og har 13.000 som følger ham på G+! Så kan du hævde at tallene på G+ er fiktive tal, at de slet ikke siger noget om hvorvidt man egentlig følger personen, men prøv f.eks. at se Martin Thorborg, selvom han kun har 1/4 af det antal han har der følger ham på fb, så får han flere kommentarer på de ting han ligger på G+ i forhold til de ting han ligger på fb. Eller se på den type af interaktion som Scoble skaber på G+, selvom han har 40.000 mindre der følger ham på G+ end på Twitter. Jeg skal ikke kunne udelukke at G+ dør, men som det er lige nu vil jeg vove den påstand at FB er blevet for dem du gik i skole med, fødselsdagshilsner, børne og kattebilleder og G+ er blevet for dem du ikke kender IRL men som du deler en interesse med. Dette er et billede vi kender fra Twitter, men Twitter er aldrig rigtig slået igennem / fungeret godt for f.eks. foto, teknik, grafikere, tegnere etc. , og det er her at G+ ser ud at være istand til at indtage nicher. Det er jo ikke super overraskende at G+, har mere at byde på for fotofolket, eftersom Twitter er skabt ud fra 140 tegn tankegangen.

Tilføj gerne i kommentarene hvis du har eksempler på personer som har et stort antal der følger dem på G+, men som var ikke eksisterende på Twitter eller Facebook.

Facebook Twitter G+ Buzz
Martin Thorborg(iværksætter) 9,121 7,939 2.248 ?
Robert Scoble(no introduction:) 41,170 213,054 169,632 ?
Jannik Lindquist(foto&tech) 0 0 13.188 560
Laston Kirkland (robotter) 0 0 2.612 ?
Mads Gorm Larsen 0 382 1.467 ?
Peter Vogel (fysiker) 0 3.635 7716 ?

One thought on “Google plus indtager nicher

  1. Mads Gorm Larsen

    Jeg kan lige tilføje at Jannik Lindquist peger på at mange af dem som var tordenskjolds soldater på Buzz, det er dem som har indtaget G+ med rigtig mange som følger dem der.

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *